В няколко басейна в София са били открити нарушения на изискваното

...
В няколко басейна в София са били открити нарушения на изискваното
Коментари Харесай

Нарушения в качеството на водата на няколко столични басейна

В няколко басейна в София са били открити нарушавания на изискваното качество на водата за посрещане на гости, съобщи Българска национална телевизия. 

Установените нарушавания са свързани с химичните индикатори на водата в басейните, изясни главният инспектор от столичната РЗИ Марияна Петрова. Издадени са съответните наставления - четири на брой, за хигиенични несъответствия в басейни, с съответни периоди за осъществяване. Нарушенията са тествани и към този момент са били отстранени. 

Химичните индикатори за качество на водата, залегнали в нормаитвната уредба, са свързани с количеството амониеви йони и хлор в нея. Важен индикатор е и перманганатната окисляемост. Той демонстрира органиката на водата или съществуването да вземем за пример на епителни кафези. 

Задължително всяка заран се взимат проби от откритите плувни басейни в столицата, чиито притежатели имат опция да вършат и експресни проби за определяне на промени в химичния състав на водата.

Проби се взимат и в дейната част на деня, когато има гости, с цел да се потвърди, че самите пречиствателни уреди работят добре, препаратът се дозира добре и няма никаква заплаха за хората, добави още контрольор Петрова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР